Rundveehouderij

Achtergrond 283 x bekeken

Te vroege aanvoer lammeren drukt prijs

De wat rommelig ogende schapenmarkt, met verschillen in prijsontwikkeling, is eigenlijk vrij rustig. Er is nog niet veel aanbod, waar een matige vraag tegenover staat. Daardoor zijn de prijsfluctuaties op de veemarkten niet bijzonder groot. Leidend is momenteel de vleeskwaliteit. Die is niet goed genoeg in verschillende categorieën. Er komen ten eerste teveel dieren op de markt die eigenlijk nog niet echt slachtrijp zijn. Dat komt doordat door de perceeleigenaars per 1 februari gegierd mag worden, wat het weer momenteel ook mogelijk maakt. De lammeren moeten daardoor van het land af. Daarnaast hebben de zware rammen te lijden gehad van de strenge winter en overmaat aan regen. Te schrale rantsoenen zonder krachtvoer komen juist in deze categorie tot uiting in een matige vleeskwaliteit en dus prijsdaling.

Prognose: prijshoudend

Of registreer je om te kunnen reageren.