Rundveehouderij

Achtergrond 157 x bekeken 2 reacties

Nuchtere kalveren goedkoper

De afzet van nuchtere kalveren loopt deze week moeizaam. Het aanbod van de dieren is redelijk. De stallen bij de meeste vleeskalverhouders staan al vol om volgend jaar kalfsvlees met Pasen te leveren. Daardoor hebben zij minder behoefte aan nuchtere kalveren. De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee verlaagt zijn prijzen voor bijna alle dieren daarom met 10 euro per stuk. Alleen zwart- en roodbonte vaarskalveren noteren 5 euro per stuk lager. De prijs van een zwartbont stierkalf van eerste kwaliteit bedraagt 80 tot 100 euro per stuk. Dat is 30 euro per stuk minder dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  peter

  Van deze prijzen snap ik helemaal niks,,, ik krijg zeker 30 tot 40 euro meer per kalf. Ik vraag me zelfs af hoe deze prijs tot stand komt!
  Volgens mij moeten wij als melkveehouders een iets hogere prijs aan de handelaar vragen, want er blijkt dus nog rek in te zitten.

  Mvg. Peter

 • no-profile-image

  onbekend

  Beste Peter,
  ofwel ben jij een zeer goede kweker van je kalveren en kijk je op geen liter melk en durf je ze tot 3weken aan de volle emmer steken, ofwel ben je echt aan het overdrijven.
  De kalveren gaan weer serieus in de min deze week. Veel succes aan de veehandelaars die nog de moeite doen om ze te willen ophalen. Hopelijk snel beterschap...

Of registreer je om te kunnen reageren.