Rundveehouderij

Achtergrond 185 x bekeken 2 reacties

Zuivelprijzen blijven op hoog niveau

Na hectische weken ziet de zuivelmarkt er rustiger uit, meldt het Productschap Zuivel. Het gemiddelde prijspeil lag in mei flink hoger dan in april, maar aan het eind van de maand was het ineens gedaan met de prijsstijgingen van boter en melkpoeder. De groeiende vraag was wat niet maatgevend. De Europese Commissie had besloten extra hoeveelheden boter en melkpoeder uit de interventievoorraden beschikbaar te stellen. Het legde in ieder geval voorlopig een prijsplafond in de markt, in het bijzonder voor melkpoeder.

Tot daadwerkelijke verkoop van interventiepoeders is het nog niet gekomen, want Brussel vond de biedingen te laag. Boter blijkt schaarser dan poeders, wat ook terug te zien is aan de prijsontwikkeling. De boterprijs bleef, weliswaar rustiger, gewoon stijgen. Daardoor had de afzet van interventieboter op de markt, vrijwel de gehele voorraad van 25.000 ton, wel succes, tegen marktconforme prijzen.

Volgens het productschap wordt de komende internetveiling Global Dairy Trade van Fonterra een belangrijke graadmeter voor huidige ontwikkeling van de wereldzuivelmarkt en daarmee de melkprijzen.

Prognose: Prijsstijging

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Nieuwe

  30 cent hoog!!!?????!?!?!?!!

  50 cent dat is hoog!! een fatsoenlijke titel verzinnen is blijkbaar lastig

 • no-profile-image

  niet normaal


  precies, pas die titel is aan zeg!!!!

  Prijzen zitten op hoog niveau, zeker!! Maar niet bij de boeren.

  Kom toch op zeg

Of registreer je om te kunnen reageren.