Rundveehouderij

Achtergrond 152 x bekeken

Nuchter kalf goedkoper in Purmerend

De handel in nuchtere kalveren liep vanochtend rustig op de veemarkt in Purmerend. Deze tijd is minder gunstig voor vleeskalverhouders om de dieren op te zetten. Zware dieren kunnen nog net voor de feestdagen aan het eind van het jaar slachtrijp zijn. Met lichtere nuchtere kalveren lukt dit niet meer. Zodoende komen zij begin volgend jaar op de markt als vleeskalf. Dan levert dat dier meestal minder geld op dan vlak voor de kerstdagen. Nuchtere kalveren noteerden vanochtend in Purmerend 5 tot 10 euro per stuk lager dan vorige week dinsdag. De prijs voor een zwartbont stierkalf van eerste kwaliteit komt daarmee op 108 tot 128 euro per stuk. Dat is 12 euro per stuk minder dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.