Rundveehouderij

Achtergrond 442 x bekeken

Alleen kwaliteitsmelkvee verkoopt nog

Het aanbod aan melkkoeien is gering. Daar staat een kleine vraag tegenover. De kopers op de markt zijn momenteel alleen geïnteresseerd in eerste kwaliteit. De tweede kwaliteit is zeer moeilijk aan de man te brengen en daalde afgelopen week weer in prijs.

Goed afgekalfde jonge dieren zijn prima prijshoudend te verkopen. De vraag op de exportmarkten concurreert echter met het binnenland, waardoor de prijs stijgt en Nederlandse kopers gaan afhaken. In landen als het Verenigd Koninkrijk, België, Portugal en Italië is veel belangstelling voor gezonde koeien met 30 kg melkproductie.

Ook de export van vaarzen loopt gestaag door. De prijs van die dieren is stabiel. Fokpinken zijn als gevolg van de vlotte afzet van vaarzen beter gevraagd. Dit leidt tot een prijsverhoging.

Prognose Prijs melkvee stabiel, jonge dieren duurder

Of registreer je om te kunnen reageren.