Rundveehouderij

Achtergrond 162 x bekeken

Melkproductie Duitsland houdt stijgende lijn vast

Bonn - De melkproductie in Duitsland houdt de stijgende lijn vast. Tot en met oktober, de eerste zeven maanden van het op 1 april begonnen quotumjaar, blijkt 99,9 procent van de ruimte te worden benut. Dat is 0,2 procent meer dan een maand eerder, blijkt uit cijfers van zuivelmarktbureau ZMB.

Concreet is 2,5 procent meer melk geleverd dan in dezelfde periode van 2009/10. Uitgaande van de huidige trend is een lichte overschrijding van het quotum niet onwaarschijnlijk, maar ook niet zeker. In de resterende maanden mag de zuivelsector telkens 3,7 procent meer leveren dan in het voorafgaande jaar zonder dat de productie door het plafond gaat, becijfert het ZMB.

Of registreer je om te kunnen reageren.