Rundveehouderij

Achtergrond 216 x bekeken

Vaarzenexport redt markt gebruiksvee

De prijzen voor melkvee veranderen niet ten opzichte van de voorgaande week. Ondanks een kleine vraag naar eerste kwaliteit melkkoeien is het prijsniveau vast, doordat ook het aanbod schaars blijft. Melkkoeien van de tweede kwaliteit kunnen lastig in prijs worden verlaagd, omdat dan immers de slachtprijs in beeld komt.
De afzet van exportvaarzen verloopt een stuk beter. Daarbij zijn de afzetgebieden binnen de EU de trekkers, in het bijzonder het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Portugal. De voorkeur gaat uit naar langdrachtige (zeven tot acht maanden) en net afgekalfde vaarzen. Op verre bestemming vraagt Rusland wel vaarzen, maar is het beeld wisselvallig. Niet alle streken zijn in gelijke mate de dupe van droogteschade. Op termijn zal in Rusland het in de afgelopen maanden uitgestoten melkvee moeten worden aangevuld. Daar zijn ook regio’s die juist géén blauwtong-enting willlen. Ook de Noordafrikaanse markten komen weer meer in beeld. Dat is in de eerste plaats Marokko en ook vanuit Egypte is belangstelling. Dit loopt echter geen vaart.

Prognose: Prijzen gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.