Rundveehouderij

Achtergrond 983 x bekeken 3 reacties

Heksenjacht op melkveehouders

Monique Vos heeft met stijgende verbazing naar het programma Koopkracht gekeken. Dat programma ging over melk. De conclusie: melk is helemaal niet gezond voor de mens.

Ik heb met stijgende verbazing naar het programma Koopkracht gekeken. Hierin werden onder meer boeren en deskundigen geïnterviewd over melk. De conclusie van geleerden die in de uitzending aan het woord kwamen, is dat melk helemaal niet gezond is voor de mens. Het calcium in melk wordt niet opgenomen in het lichaam door de aanwezigheid van eiwitten in melk en de afwezigheid van magnesium. Ook zou melk de kans op meerdere vormen van kanker verhogen. Ik vind melk erg lekker en drink elke dag wel een glas, maar ik vraag me toch af hoe het kan dat het er zo ingeprent zit dat melk gezond is?

Er zijn méér onderzoeken

Er móet me daarom iets van het hart. Er zijn ook onderzoeken gedaan door andere universiteiten, zoals het Garvan Institute for Medical Research. Uit dit onderzoek komt een ander en veel positiever verhaal over melk naar voren. Het is waar dat er bij ongeveer tien procent van de mensen een intolerantie bestaat met betrekking tot melk.

Zijn noten ook slecht?

Maar er bestaan zoveel meer voedselallergieën en -intoleranties! Er zijn genoeg mensen die bijvoorbeeld geen noten, pinda's, tarweproducten, eieren, suiker en zelfs soja kunnen eten. Waarom besteedt Koopkracht daar geen uitzending aan? Want hoe slecht zijn deze producten voor de mens in het algemeen?

Lange en sterke Masai drinken ook zuivel

De heer Dirk van Lith (orthomoleculair preventief en natuurgeneeskundig arts) beweert in Koopkracht dat een Afrikaan in de bush melk uitspuugt. Van Lith benadrukt dat hij het kan weten, want hij heeft jaren in Afrika gewerkt. Als hij het eerlijk zou spelen, dan zou hij het ook over de eet- en drinkgewoontes hebben gehad van een volk dat, voordat de Europeanen in Afrika kwamen, een groot gedeelte van Oost-Afrika bevolkte: de Masaï. Masaï eten weinig of geen groente of fruit en ze eten geen wild, vis of kip. Dit volk leeft hoofdzakelijk van melk en roodvlees en alleen in slechte tijden word bloed gedronken van koeien. De Masaï stonden, voordat de Europeanen met hun ziektes kwamen, er naast hun lengte om bekend dat ze een sterk volk waren; een van de gezondste volkeren in Afrika!

Boeren hebben het al moeilijk genoeg

In Koopkracht wordt gezegd dat de melkveehouder niets zal merken van een nieuwe reclamecampagne. Maar uiteindelijk zullen juist deze boeren de dupe zijn van de Koopkracht-uitzending over melk. Als het zo doorgaat, zullen weinig melkveehouders overleven. Nederland staat nu nog bekend als een zuivelland, maar daar zal, mede door programma's zoals Koopkracht, snel verandering in komen. Mensen nemen, helaas, vaak klakkeloos over wat er op televisie beweerd wordt. Zoals ik het zie, is er een nieuwe heksenjacht geopend. Dit keer zijn de melkveehouders en hun koeien aan de beurt. Een nieuwe hype is aan het ontstaan: alle melkproducten, ook kaas en yoghurt, zijn slecht voor de mens. Ik hoop van harte dat de uitzending van Koopkracht niet de zwakste schakel treft, want dat zijn toch echt de boeren. Die hebben het al moeilijk genoeg!

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  eerstkoffie.org

  Lieve Monique. 'Mijn' blonde boerinnetje. Je 'vuur' toendertijd heeft me zeker aan het denken gezet en ik neem jouw argumenten tegenwoordig mee in mijn nieuwe schrijfsels. Daarbij link ik dan ook graag naar je blog en het forum in het groen, waarvan de naam me ontschoten is. Ga zo door ! In ieder geval al 1 onwetende die bekeerde ;)

 • no-profile-image

  boerin

  Wetenschappers weerleggen nu eenmaal graag elkaars bevindingen (zie: Global Warming discussie tussen wetenschappers).
  Een recent onderzoek toonde aan dat lactose-intolerance zwaar overtrokken was.
  Daarom is het zaak dat we als producenten, onderzoek blijven ondersteunen. Mede om nieuwe feiten aan het licht te brengen, maar ook om negatieve feiten wetenschappelijk te kunnen weerleggen.

 • no-profile-image

  Han

  Monique of het waar is of niet, de milieu freacks willen de koeien de wereld uit. Deze grazers bulken nu eenmaal net als andere grazers hun ingeweekte gras op om te herkauwen. Daarna verder verteren geeft biologisch gas en dat al eeuwen lang. Helaas voor de koe niet meer toegestaan en dus moet ze plaats maken voor "leuke" hertjes, "wilde" koeien en meer van dit soort. Deze jongens vervuilen de natuur met dezelfde gassen maar dat is niet milieu vervuilend. Deze nieuwe kijk op melk past hun uitstekend om de koeien de wereld uit te slaan om hun knuffeltjes te introduceren.
  Door de koeien onder de intensieve veehouderij te scharen, krijgen ze steun van de anti bio lobby in de politiek en de Grachtengordel kiezers.
  Laten we hopen dat je onderbuik gevoel niet bewaarheid wordt. Want hoe willen we gras omzetten in voedsel zonder herkauwers?? Vallen deze dieren voor de voedsel productie af dan vallen er miljoenen ha's af voor de voedsel voorziening.

Of registreer je om te kunnen reageren.