Rundveehouderij

Achtergrond 1458 x bekeken

Zelfrijdende voermengwagen BvL Lengerich S1500

Veel koeien melken en zelf blijven voeren. dat willen veel boeren. dat kan vaak met zelfrijdende voermeng-wagens. Fabrikanten spelen in op deze interesse.

BvL Van Lengerich krabt de kuil

De nieuwe zelfrijder van BvL Van Lengerich heeft een invoer die niet freest maar krabt.

Merk: BvL Lengerich S1500. Bakinhoud: 15 kuub. Een 17- en 20-kuubs versie zijn in ontwikkeling. Motor: zescilinder Deutz 149 kW (202,6 pk) Uitvoering: de nieuwe S1500, met een schorpioen als logo, heeft twee verticaal mengende vijzels. Standaard is de wagen op de achteras aangedreven en tweewielgestuurd. Optioneel is vierwielbesturing en vierwielaandrijving. De wagen heeft normale afmetingen met een breedte van 2,30 meter, een hoogte van 2,80 meter en een lengte van 8,60 meter. De cabine is op 60 centimeter hoogte gemonteerd voor een prettige instap. De wagen is uitgevoerd met een Canbus-systeem voor een makkelijke bediening. De doseerband zit recht achter de cabine en de motor achterop. Daarnaast is er aan dezelfde kant van de machine een losklep voor het geval dat het voer dicht bij de wagen mag liggen. Lengerich heeft de wagen zelf ontwikkeld. Daarbij is gebruikgemaakt van componenten van gerenommeerde bouwers als Danfoss (hydrauliek) en het Duitse Paus (rijwerk).
Bijzonderheid: De laadfrees heeft in plaats van messen een gepatenteerd soort kam op de rotor. De kam heeft geen snijkant en moet materiaal uit de kuilwand trekken in plaats van frezen. Het resultaat zou zijn dat het minder vermoest in de mengbak terecht komt. Daar tegenover staat dat de kuilwand iets luchtiger achterblijft en dus minder strak is dan wanneer hij gesneden is.
Klik hier voor meer informatie over zelfrijdende mengwagens

Peddelmenger van Sgariboldi

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.