Rundveehouderij

Achtergrond 383 x bekeken

Op naar Luxemburg

Onderweg zie ik een lange stoet trekkers, onderweg naar Luxemburg. Ook in Luxemburg start de melkstop namelijk.

Een paar uur geleden kwam ik veel boeren met trekkers tegen op de provinciale weg van Losheim naar Prüm. Op hun trekkers zaten borden met opschriften als Die Faire Milch en Bauern brauchen ein Fairen Preis. De boeren zijn onderweg zijn naar Luxemburg dat zo'n 50 km verderop ligt.

Onze boeren zijn op weg om de Luxemburgse veehouders te steunen. Het "Verband Luxemburger Milchbauern" sluit zich namelijk per vandaag aan bij de melkleveringsboykot van de Duitse, Nederlandse en Belgische boeren. Dat is door het Verband meegedeeld. Waarschijnlijk zullen aan de leveringsboycot tussen de 50 en 100 Luxemburgse boeren meedoen.
De boycot begint met een symbolische aktie vanmiddag om 16.00 uur op "Hof Laugs" in Kalkesbach bij Consdorf.
Gisteren sloten ook de Oostkantons in België zich aan. Italiaanse melkboeren zullen ook gaan meedoen is ons verteld.

Ook ons is gevraagd om mee te gaan naar Luxemburg. Maar wij zijn maar met zijn tweetjes . Wij hebben geen mensen die voor ons melken of familie die het over kan nemen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.