Rundveehouderij

Achtergrond 1303 x bekeken

Hark Vicon Andex 843 Terralink getest

De Vicon heeft een goede werkdiepteverstelling en heeft weinig harkverliezen bij hogere snelheid.

●●/●● Zwadvorm: zowel bij 8 als 12 km/u een matige zwadvorm. Te wijten aan een te hoog aftakastoerental en daardoor een te hoge tandsnelheid. Het zwad kent geen zuivere kanten. Mogelijke oorzaak: de tanden heffen over een lange weg uit. Een plus voor de centrale, traploos verstelbare curvebaan via één bout (gereedschap ontbreekt).
●●○/●●●● Harkverliezen: bij 8 km/u een te hoog verlies, bij 12 km/u heel weinig.
●●●○ Bodemvolging: onder normale omstandigheden volgt elk element de bodemcontouren keurig. Alleen bij hele diepe gaten, komen de voorste wielen wel eens los. De ophanging is eenvoudig geconstrueerd, maar werkt heel goed.
●●●● Werkdiepte: verstelling via spindel. Vicon verdient een extra plus door de schaalverdeling die per element is aangebracht. Zo hoort het.
●●●●○ Zwadbreedte: hydraulisch vanuit de cabine verstelbaar. Helaas zonder schaalverdeling.
●●●○ Aan- en afkoppelen: een enkelwerkend en dubbelwerkend ventiel en een touw. De slangen kunnen netjes opgeborgen worden. Positief is de ver naar voren geplaatste steunpoot die automatisch vergrendelt.
●●●○ Transport: per element kunnen vier armen afgebouwd worden. Met 3,37 meter de laagste transporthoogte van deze test. Met alle tandarmen slechts 4,1 meter hoog.
●●●● Onderhoud: met 22 vetnippels bijna het minste aantal. De nippels zijn niet gemarkeerd. Een goede, compacte handleiding die precies vertelt wat de boer moet weten. Een plus voor de goede storingstabel.

Klik hier voor alle testresultaten van de harkentest

Plus: prima schaalverdeling.
Het Terralink-onderstel.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.