Rundveehouderij

Achtergrond 181 x bekeken

Rosé houdt goede marktpositie vast

Rosékalveren zijn nog steeds tegen goede prijzen te verkopen. Naast de echte roséslachters concurreren ook de rundveeslachters om de aangeboden dieren. Doordat de marges toch krap zijn, was afgelopen week geen sprake van een overtuigende prijsstijging, maar een paar centen ging het wel omhoog en de marktstemming blijft positief.
Van een paaseffect is bij het blanke kalfsvlees weinig te merken geweest, en ondertussen is de datum van de feestdag zo dichtbij dat het er ook niet meer van zal komen. De betere delen van het achtervlees daalden in prijs, net als enkele bijproducten. Positievere geluiden waren er bij enkele soorten voorvlees, maar dat sorteerde te weinig effect om voor het karkas als geheel de prijs vast te houden. Afgelopen week ging er dan ook zo’n 5 cent van de uitbetaling af.
Onveranderd is de moeizame verkoop in Italië. Dat verhindert dat er op korte termijn een verandering in de trend komt. Ook voor de middellange termijn hoeft de kalverhouder geen hoge verwachtingen te koesteren. In Nederland en elders in West-Europa zal de productie wat oplopen, waardoor de uitbetaling verder zakt en onder de €5-grens komt.

Prognose:

Blank dalend, rosé houdt het gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.