Rundveehouderij

Achtergrond 217 x bekeken

Onrust over stierprijzen door MKZ (archief)

Door het vervoersverbod als gevolg van de MKZ-uitbraak in Engeland ontstond onrust over de prijzen. Deze bleven gelijk of lieten stijgingen zien tot wel 20 cent per kg. Oorzaak van de stijging was het flink gedaalde aanbod. Dit omdat runderen vorige week alleen maar rechtstreeks naar slachterijen mochten.
Bij slachtkoeien gaat het vaak om individuele dieren of kleine koppels. Deze komen immers grotendeels van melkveebedrijven. Hierdoor stegen de vervoerskosten.
Slachtstieren worden daarentegen vaak in grotere koppels verkocht, dus zonder extra vervoerskosten. Vorige week bleek het daarom voor een aantal stierenhouders een gunstig moment om de stieren te laten slachten. Bij slachterijen die ook konden uitwijken naar rosés bleven de prijzen gelijk.

prognose:

stabiel.

Wieja Heida

Of registreer je om te kunnen reageren.