Rundveehouderij

Achtergrond 189 x bekeken

Blank kalfsvlees 12 cent duurder (archief)

De prijs voor blank kalfsvlees steeg vorige week met 12 cent naar gemiddeld €4,66 per kg. Voor deze tijd van het jaar ligt de prijs op een goed niveau. Doordat de kostprijs ver boven de €5 ligt, is de gerealiseerde stijging ook hard nodig.
De oorzaak van de stijging is de verbetering van de verkoop van achtervlees. De verkoop van de bijproducten en het voorvlees bleef onveranderd goed. Ook is er geen ruim aanbod. Dit laatste geldt overigens voor zowel de blanke kalveren als de rosékalveren.
In het buitenland is de prijsontwikkeling ook positief. In Frankrijk trekken deze namelijk aan. Ook in Duitsland steeg de prijs, namelijk met 20 cent naar €4,60 per kg.
Op dit moment zit het weer mee voor de verkoop. Alleen de vakantie is nadelig voor de blanke kalveren. Voor rosés is het normaal dat de prijzen goed zijn tijdens de vakantieperiode. Vorig jaar lagen de prijzen voor rosés rond deze tijd juist nog hoger.
Wanneer rond eind augustus de vakantieperiode voorbij is, zijn grotere sprongen omhoog mogelijk. Voor volgende week wordt hooguit weer een klein plusje verwacht.

prognose:

stijging van 5 tot 10 cent.

Wieja Heida

Of registreer je om te kunnen reageren.