Rundveehouderij

Achtergrond 227 x bekeken

Consumptiemelk 15 % duurder (Archief)

De consumptiemelk in Duitsland wordt vanaf 1 juni 15 % duurder, meldt de Duitse boerenbond. Het is de Duitse zuivelverwerkers gelukt om in de nieuwe onderhandelingen de prijzen voor consumptiemelk te verhogen. De afgesloten contracten zijn een jaar geldig.

De Duitse boerenbond rekent erop dat de melkprijs voor de Duitse melkveehouders in juli een duidelijke stijging laat zien. De gemiddelde voorschotmelkprijs van het Duitse Humana Milch Union en Nordmilch bedroeg in maart €27,26 per 100 kg melk. Dit blijkt uit de melkprijsvergelijking van LTO, uitgevoerd door PZ.

In Engeland lukte het al eerder om bij de supermarkten prijsverhogingen te garanderen. In maart was dit echter nog niet zichtbaar in de melkprijzen.

In Ierland wordt veel melk op de beurs verhandeld. De melk wordt daar veel tegen spotprijzen en met termijncontracten verkocht. Door de gunstige marktsituatie worden in Ierland op korte termijn ook hogere melkprijzen verwacht.

prognose:

gunstige markt met oplopende voorschotprijzen

Wieja Heida

Of registreer je om te kunnen reageren.