Rundveehouderij

Achtergrond 164 x bekeken

Grondstoffen zakken in prijs

De grondstoffen voor mengvoer bereikten in september de top wat prijs betreft. Sindsdien leiden de granen de dalende markt en nemen andere grondstoffen mee.
Zo rond de oogst was er veel optimisme bij akkerbouwers en (kennelijk te veel) zenuwen of speculatiedrang bij de handel. Veel aanbieders hielden hun oogst vast. Maar de koopbereidheid is nu laag omdat de behoefte van verwerkers voor de komende maanden goeddeels gedekt is. Het aanbod is hoog en er speelt een gebrek aan opslagruimte. Degenen die veel graan vasthielden, speculerend op nog hogere prijzen, krijgen zo de kous op de kop.
De grafiek op basis van LEI-gegevens stijgt nog even vanwege een naijleffect (duur ingekochte grondstoffen worden nu verwerkt). Dat gaat dus veranderen als goedkopere aankopen in de brok terecht komen.

Prognose:

Dalende voerprijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.