pluimveerelatiedag

 

Peter Groot Koerkamp Peter Groot Koerkamp, Hoogleraar Agrotechnologie Wageningen UR
   
jaco geurts

Jaco Geurts, Fractievoorzitter CDA

Jaco Geurts is na zijn middelbare schoolopleiding (MTS Werktuigbouwkunde richting bedrijfskunde) zo'n twaalf jaar werkzaam geweest in de machinebouw als werkvoorbereider en inkoper. Door te trouwen met een boerendochter kon hij ook in het boerenbedrijf aan de slag. Als veehouder en als belangenbehartiger van boeren is hij vertrouwd geraakt met alle aspecten van de agrarische sector. Daarnaast is hij tussendoor afgestudeerd als rentmeester.

In 2006 werd hij actief in de politiek, als gemeenteraadslid in Barneveld. In 2010 werd hij daar fractievoorzitter van het CDA. Zijn ambitie om actief te worden in de politiek heeft hij van huis uit meegekregen. Hij zet zich graag in voor de belangen van boeren en ondernemers en voor een duurzame toekomst voor de agrarische sector. Als er ergens problemen spelen gaat hij het liefst zelf ter plekke polshoogte nemen. Dat is de beste manier om voor mensen echt iets te betekenen.

   
ellis draaijer Ellis Draaijer, Technical Consultant Poultry Elano
   
rick van emous

Rick van Emous, Senior scientific researcher on poultry behaviour and welfare Wageningen UR

Rikkert Aalt van Emous (Rick) is afgestudeerd in 1990 aan de CAH te Dronten in de richting Veehouderij. Na het afstuderen werkte hij als onderzoeksassistent gedurende twee jaar bij het Centrum voor Onderzoek en Voorlichting voor de Pluimveehouderij (COVP) ‘Spelderholt’ te Beekbergen. Hierna ging hij aan de slag als technisch-commercieel medewerker bij Cobb-Europe te Putten. Na een korte periode werkzaam te zijn geweest bij de MOBA te Barneveld keerde hij begin 1998 terug naar het Praktijkonderzoek Pluimveehouderij (PP) ‘Spelderholt’ te Beekbergen. Bij het PP ‘Spelderholt’ te Beekbergen werkte hij een vijftal jaren intensief met legkippen in de relatie tot alternatieve huisvestingssystemen. Vanaf 2003 werkte hij meer en meer aan projecten met vleeskuikenouderdieren. Zo introduceerde hij een innovatief huisvestingssysteem (‘Quality Time’; waarbij de hennen en hanen gedurende de dag een aantal uren gescheiden worden). In november 2010 startte hij het promotieonderzoek bij de leerstoelgroep Diervoeding aan Wageningen Universiteit. Op 6 februari 2015 verdedigde hij met succes zijn onderzoek ‘Body composition and reproduction in broiler breeders: impact of feeding strategies’ en kreeg de titel Dr.. Anno 2017 is Rick nog steeds werkzaam als onderzoeker Diervoeding/Pluimvee bij Wageningen Livestock Research te Wageningen. Naast diervoeding richt hij zich ook op gebieden zoals huisvesting, milieu, gedrag, welzijn, gezondheid, etc. wat goed tot uitdrukking komt in het 4 jarige project ‘Breeders In Balance’. Dit is een samenwerkingsverband tussen Min van EZ, sector en diverse marktpartijen om de vleeskuikenouderdieren sector op diverse gebieden meer robuuster en duurzamer te maken.

   
david janssen

David Janssen, De Haam / Gijs-ei 

David Janssen heeft samen met zijn vrouw Gerdy en 4 kinderen een gemend agrarisch bedrijf in Veulen. Op De Haam vind je vandaag de dag een zorgboerderij, schapenhouderij, hondenkennel en kippenhouderij. De dagelijkse zorg voor de leghennen ligt bij David. De eieren van zijn bedrijf worden verkocht als Gijs-ei, een concept wat inzet op streekproducten en een gezicht geeft aan de ‘boeren achter het ei’. Het Gijs-ei van David voldoet daarnaast aan de volgende keurmerken: vrije uitloop, 3 sterren Beter Leven en 100% lokaal veevoer uit Europa. 

   
ben beerens

Ben Beerens, Greenfarm

Ben Beerens heeft samen met zijn vrouw Karin een bedrijf met 60.000 vleeskuikenouderdieren in Hoogeloon. Op het naastgelegen ouderlijk bedrijf houdt hij, in maatschappij met zijn  ouders Hendrik en Maria 30.000 ouderdieren.Ben: “Deze locatie willen we door ontwikkelen tot 50.000 dieren. Met twee locaties kun je twee leeftijden houden en heb je dus spreiding in risico en kapitaal.”Greenfarm streeft ernaar:- een interessante partij te zijn voor haar handelspartners;- een positieve uitstraling uit te dragen naar de omgeving en maatschappij;- plezier én uitdagingen te bieden aan de medewerkers en onszelf

   
robert nijkamp

Robert Nijkamp, Windstreekstal

Robert Nijkamp heeft met zijn vrouw Renate en hun drie kinderen een bedrijf met rundvee en vleeskuikens. De Windstreekstal is hun derde kuikenstal. Bij een scharrelbezetting (12,5 kuikens per vierkante meter) kunnen er 26.000 kuikens in. Het idee voor de stal komt uit het project Pluimvee met Smaak van Wageningen UR. Nijkamp heeft zo’n zes jaar aan de ontwikkeling en bouw van deze stal gewerkt. In november 2015 werd de stal officieel geopend.

   
jurjen kuipers

Jurjën Kuipers, voorzitter Novipluim/ project coördinator Royal Top

Jurjën Kuipers (35) heeft na zijn studie Agrarische bedrijfskunde in Deventer en Wageningen een aantal jaren gewerkt als exportmanager voor Koudijs Feed en Jansen Poultry Equipment in voornamelijk Afrika, Midden-Oosten en Centraal Azië. Is bij zijn ouders in het familiebedrijf gekomen en heeft dit uitgebreid door aankoop en bouw. Houdt nu Ross 308 en Hubbard JA987 vleeskuikenouderdieren, vleeskuikens en  Piemontese runderen op een gesloten vleesveebedrijf met eigen afzet. Jurjën is sinds 2013 bestuurslid van Novi-Pluim, de afzetvereniging van vleeskuikenouderdieren, voorzitter vanaf 2014, projectmanager NoviPlus, het duurzaamheidslabel van Novi-Pluim, en nu ook projectmanager RoyalTop, het ketenconcept voor vleeskuikens gebaseerd op dierenwelzijn en duurzaamheid.Jurjën is getrouwd met Ingrid, heeft twee kinderen en woont 

   


Sessievoorzitters

hugo bens Leghennen
Hugo Bens, voorzitter Leghennenhouders LTO/NOP
   
jan verhoijsen Vleeskuikens
Jan Verhoijsen, voorzitter vleeskuikens LTO/NOP
   
piet faber

Vermeerdering
Piet Faber, voorzitter Vermeerderaars en opfokkers LTO/NOP

Piet Faber is op 22 januari 2009 tijdens de bestuursvergadering van de NOP-kring Vermeerderaars en Opfokkers gekozen tot voorzitter van deze kring. Piet Faber maakt sinds januari 2004 deel uit van het bestuur van de NOP-kring Vermeerderaars en Opfokkers. Hij was in januari 2008 gekozen tot kringvoorzitter ad interim na het vertrek van toenmalig voorzitter Ruud Gijsbers uit Venhorst (N-B). Piet Faber heeft in Nijeberkoop (Fr) een bedrijf met grootouderdieren vlees.

 

 


cta eric hubers


Premium partners:

hiprapoultry expertise centrumelancospeerstra diamond v viteliaroxellroyal top p. bos veevoeders

Organisatie:

Pluimveehouderij logolto-nopdutch agri food week