header pluimvee relatiedag

aanmelden

Sprekers

De volgende sprekers maken hun opwachting tijdens de Pluimveerelatiedag. Nieuwe sprekers vindt u hier zodra deze bevestigd zijn.

 

PLENAIR  
   
rene kwakkel

Dr. Ir. Rene Kwakkel
Wageningen UR

René behaalde zowel zijn Bsc als Msc aan de Wageningen Universiteit.  Sinds 1986 werkte hij als universitair docent bij de leerstoelgroep Diervoeding aan Wageningen University, gespecialiseerd in pluimvee. In de afgelopen 15 jaar publiceerde hij meer dan 50 peer-reviewed papers en studeerde 10 PhD-studenten onder zijn toezicht af. Hij handelde 9 keer als externe onderzoeker aan buitenlandse universiteiten. Momenteel begeleidt hij 4 PhD-studenten.

 

René is naast zijn baan als universitair hoofddocent bij de leerstoelgroep Diervoeding ook programmadirecteur van het Bachelor en Master-programma in Animal Sciences bij WU. In die functie leidt hij een team van 8 studieadviseurs en wervingsofficieren. In zijn rol als programmadirecteur, heft hij twee internationale double degree-programma's geïnitieerd en uitgevoerd in samenwerking met verschillende Europese universiteiten (www.eurama.org en www.emsanf.eu).

   
Peter wijnen

Peter Wijnen
Pluimveedierenarts bij Pluimveepraktijk de Achterhoek

Peter Wijnen is sinds 1992 werkzaam als pluimveedierenarts bij Pluimveepraktijk de Achterhoek in Ruurlo. Peter is mede-eigenaar van Pluimveepraktijk de Achterhoek en verantwoordelijk voor de Duitse vestiging in Rees. Peter is een allround pluimveedierenarts en begeleidt vleeskuiken-, kalkoen-, eenden-, leghen- en opfok- en vermeerderingsbedrijven.  Naast de begeleiding van pluimveebedrijven in Nederland en Duitsland, verricht Peter ook regelmatig Consultancy werkzaamheden. Zo verzorgt hij trainingen en lezingen voor opleidingsinstituten en pluimveehouders en is hij frequent in het buitenland te vinden voor Consultancy werkzaamheden bij grote pluimvee-integraties. 

   
VLEESKUIKENS  
   
hanna hamina

Hanna Hamina
Voorzitter Finse pluimveehouders organisatie

De Finse Hanna Hamina is vleeskuikenhouder, land- en bosbouw ondernemer en aandeelhouder van een pluimveevoer bedrijf. Haar boerderij is gelegen in het zuid-westelijke deel van Finland, middenin de bossen. 

Sinds 2015 is zij werkzaam als Executive Director van de Finnish Poultry Association,  een centrale organisatie voor alle ondernemers in de pluimveesector. Van boeren tot vleesverwerkers en van dierenartsen tot diervoederfabrikanten. Samenwerking en internationale netwerken zijn belangrijk voor de vereniging.

Met een achtergrond in sociaal-wetenschappelijke studies, 16-jaar ervaring met productie van kippenvlees en vijf jaar kalkoenvlees, probeert Hanna nu haar kennis te vegroten op het gebied leghennen en eierproductie, maar ook over lobbyen, marketing, communicatie en haar eigen favoriet, project management.

   
gerwin bouwhuis

Gerwin Bouwhuis
Dierenarts bij GvP Emmen

Gerwin Bouwhuis studeerde af als dierenarts in 1997 met als differentiatie landbouwhuisdieren. Als snel ontwikkelde hij een voorkeur voor de begeleiding van pluimveebedrijven en praktijkmanagement. Vanuit deze interesse volgde hij internationale congressen en was hij een aantal jaren bestuurlijk actief bij de Koninklijke Maatschappij voor Diergeneeskunde, onder andere als voorzitter van de Groep Pluimveewetenschappen. Naast zijn werk studeerde Gerwin bedrijfskunde om ook op directie- en managementniveau professioneel te kunnen werken. Gerwin is als erkend pluimveedierenarts opgenomen in het GVP-register van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, het IKB-register van het Productschap voor Pluimvee & Eieren en het register voor Approbationhouders van het Bundesministerium in Hannover. Als dierenarts-eigenaar is Gerwin de eindverantwoordelijke voor de organisatie en de kwaliteit van de geleverde diensten. In de praktijk houdt hij zich vooral bezig met bedrijven met gezondheidsstoornissen en het optimaliseren van de diergezondheid.

   
mark kujawa

Mark Kujawa
Vice President, International Key Accounts & Business Development Diamondv mills 

Mark werkt inmiddels 16 jaar voor Diamond V Mills. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, groei, en het management van het wereldwijde business model buiten Noord-Amerika. Hij brengt nieuwe technologieën om grote wereldwijde integrators bij pluimvee en varkens productie. Mark is verantwoordelijk voor het creëren van een groei omgeving voor een netwerk van onafhankelijke distributeurs, het ontwikkelen van effectieve sales, marketing en technische ondersteuningsprogramma’s voor de dochtermaatschappijen in China, Mexico, Europa en Azië. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het management van het bedrijf in Zuidoost-Azië en het kantoor in Bangkok, Thailand.

Mark verdiende zijn Ph. D. aan de Colorado State University, USA in diervoeding en energetica. Zijn master onderzoek was gericht op spoormineraal gebruik bij dieren. Hij werkte voor Purina Mills, USA in voedingsonderzoek en sales management; waar hij adviseerde voor de Amerikaanse regering over internationale ontwikkelingsprojecten rondom kleinvee. Op dit moment woont Mark met zijn vrouw en dochter in Laren NH, Nederland.

   
LEGHENNEN  
 

 

bert janssen

Bert Janssen
Trouw Nutrition  

   
robbert potgutter

Robert Pottgüter
Nutritionist bij Lohmann Tierzucht

De Duitse Robert Pottgüter is sinds 2006 werkzaam als nutritionist bij Lohman Tierzucht GmbH. Daarvoor is het 24 jaar Product Manager Pluimveevoer geweest bij deuka Deutsche Tiernahrung.

   
john achterstraat

John Achterstraat
Sectorhoofd legpluimvee bij De Heus Voeders B.V.

John Achterstraat is in 1997 afgestudeerd als MSc Animal Sciences aan de Wageningen Universiteit, met als specialisatie Diervoeding. In dat jaar is hij begonnen als nutritionist bij E.J. Bos Mengvoeders B.V. Daarna heeft hij gewerkt bij R&D Nutrition bij de Alpuro Groep. 

 

cta eric hubers

aanmelden

Premium partners:

diamond v speerstra feed ingredientsde heuselanco

Sponsors:

schaffelaarbosviteliapoultry expertise centrumvdl agrotechbruins en kwast
de hoop

Organisatie:

 pluimveehouderijlto-nop