header pluimvee relatiedag

Home Programma Sprekers Partners Locatie Contact Aanmelden 

Sprekers

Peter Groot Koerkamp Peter Groot Koerkamp, Hoogleraar Agrotechnologie Wageningen UR
   
david janssen

David Janssen, De Haam / Gijs-ei 

David Janssen heeft samen met zijn vrouw Gerdy en 4 kinderen een gemend agrarisch bedrijf in Veulen. Op De Haam vind je vandaag de dag een zorgboerderij, schapenhouderij, hondenkennel en kippenhouderij. De dagelijkse zorg voor de leghennen ligt bij David. De eieren van zijn bedrijf worden verkocht als Gijs-ei, een concept wat inzet op streekproducten en een gezicht geeft aan de ‘boeren achter het ei’. Het Gijs-ei van David voldoet daarnaast aan de volgende keurmerken: vrije uitloop, 3 sterren Beter Leven en 100% lokaal veevoer uit Europa. 

   
ben beerens

Ben Beerens, Greenfarm

Ben Beerens heeft samen met zijn vrouw Karin een bedrijf met 60.000 vleeskuikenouderdieren in Hoogeloon. Op het naastgelegen ouderlijk bedrijf houdt hij, in maatschappij met zijn  ouders Hendrik en Maria 30.000 ouderdieren.Ben: “Deze locatie willen we door ontwikkelen tot 50.000 dieren. Met twee locaties kun je twee leeftijden houden en heb je dus spreiding in risico en kapitaal.”Greenfarm streeft ernaar:- een interessante partij te zijn voor haar handelspartners;- een positieve uitstraling uit te dragen naar de omgeving en maatschappij;- plezier én uitdagingen te bieden aan de medewerkers en onszelf

   
robert nijkamp

Robert Nijkamp, Windstreekstal

Robert Nijkamp heeft met zijn vrouw Renate en hun drie kinderen een bedrijf met rundvee en vleeskuikens. De Windstreekstal is hun derde kuikenstal. Bij een scharrelbezetting (12,5 kuikens per vierkante meter) kunnen er 26.000 kuikens in. Het idee voor de stal komt uit het project Pluimvee met Smaak van Wageningen UR. Nijkamp heeft zo’n zes jaar aan de ontwikkeling en bouw van deze stal gewerkt. In november 2015 werd de stal officieel geopend.


Sessievoorzitters

edward nijk Leghennen
Edward Nijk, afgevaardigde Pluimvee NAJK
   
jan verhoijsen Vleeskuikens
Jan Verhoijsen, voorzitter vleeskuikens LTO/NOP
   
piet faber

Vermeerdering
Piet Faber, voorzitter Vermeerderaars en opfokkers LTO/NOP

Piet Faber is op 22 januari 2009 tijdens de bestuursvergadering van de NOP-kring Vermeerderaars en Opfokkers gekozen tot voorzitter van deze kring. Piet Faber maakt sinds januari 2004 deel uit van het bestuur van de NOP-kring Vermeerderaars en Opfokkers. Hij was in januari 2008 gekozen tot kringvoorzitter ad interim na het vertrek van toenmalig voorzitter Ruud Gijsbers uit Venhorst (N-B). Piet Faber heeft in Nijeberkoop (Fr) een bedrijf met grootouderdieren vlees.

 

 


cta eric hubers


Premium partners:

hiprapoultry expertise centrumelancospeerstra diamond v

Organisatie:

 pluimveehouderijlto-nop