pluimveerelatiedag

 

Peter Groot Koerkamp Peter Groot Koerkamp, Hoogleraar Agrotechnologie Wageningen UR
   
jaco geurts

Jaco Geurts, Fractievoorzitter CDA

Jaco Geurts is na zijn middelbare schoolopleiding (MTS Werktuigbouwkunde richting bedrijfskunde) zo'n twaalf jaar werkzaam geweest in de machinebouw als werkvoorbereider en inkoper. Door te trouwen met een boerendochter kon hij ook in het boerenbedrijf aan de slag. Als veehouder en als belangenbehartiger van boeren is hij vertrouwd geraakt met alle aspecten van de agrarische sector. Daarnaast is hij tussendoor afgestudeerd als rentmeester.

In 2006 werd hij actief in de politiek, als gemeenteraadslid in Barneveld. In 2010 werd hij daar fractievoorzitter van het CDA. Zijn ambitie om actief te worden in de politiek heeft hij van huis uit meegekregen. Hij zet zich graag in voor de belangen van boeren en ondernemers en voor een duurzame toekomst voor de agrarische sector. Als er ergens problemen spelen gaat hij het liefst zelf ter plekke polshoogte nemen. Dat is de beste manier om voor mensen echt iets te betekenen.

   
jan workamp

Jan Workamp, Aviconsult/Praktijkcentrum Emissiereductie Veehouderij

Na een periode van 35 jaar in loondienst te hebben gewerkt, heb ik gekozen voor een nieuwe uitdaging en ben ik als ZZP-er aan de slag gegaan voor een breed scala aan werkzaamheden in de pluimveehouderij. In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in de pluimveesector, elf jaar als sector manager Pluimvee bij de GD en daarvoor bij werkgevers Duckto-Farm en De Heus.
Op dit moment werk ik als projectleider aan het reduceren van de uitstoot van fijnstof binnen het Praktijkcentrum emissiereductie Veehouderij. Uitgangspunt van dit project is dat daarvoor ‘betaal- en haalbare’ technieken kunnen worden gebruikt. Het doel hiervan is dat de negatieve bijdrage van de veehouderij aan de lokale luchtkwaliteit vermindert en tegelijkertijd een duurzaam voortbestaan van de veehouderijbedrijven wordt geborgd.

   
david janssen

David Janssen, De Haam / Gijs-ei 

David Janssen heeft samen met zijn vrouw Gerdy en 4 kinderen een gemend agrarisch bedrijf in Veulen. Op De Haam vind je vandaag de dag een zorgboerderij, schapenhouderij, hondenkennel en kippenhouderij. De dagelijkse zorg voor de leghennen ligt bij David. De eieren van zijn bedrijf worden verkocht als Gijs-ei, een concept wat inzet op streekproducten en een gezicht geeft aan de ‘boeren achter het ei’. Het Gijs-ei van David voldoet daarnaast aan de volgende keurmerken: vrije uitloop, 3 sterren Beter Leven en 100% lokaal veevoer uit Europa. 

   
ben beerens

Ben Beerens, Greenfarm

Ben Beerens heeft samen met zijn vrouw Karin een bedrijf met 60.000 vleeskuikenouderdieren in Hoogeloon. Op het naastgelegen ouderlijk bedrijf houdt hij, in maatschappij met zijn  ouders Hendrik en Maria 30.000 ouderdieren.Ben: “Deze locatie willen we door ontwikkelen tot 50.000 dieren. Met twee locaties kun je twee leeftijden houden en heb je dus spreiding in risico en kapitaal.”Greenfarm streeft ernaar:- een interessante partij te zijn voor haar handelspartners;- een positieve uitstraling uit te dragen naar de omgeving en maatschappij;- plezier én uitdagingen te bieden aan de medewerkers en onszelf

   
robert nijkamp

Robert Nijkamp, Windstreekstal

Robert Nijkamp heeft met zijn vrouw Renate en hun drie kinderen een bedrijf met rundvee en vleeskuikens. De Windstreekstal is hun derde kuikenstal. Bij een scharrelbezetting (12,5 kuikens per vierkante meter) kunnen er 26.000 kuikens in. Het idee voor de stal komt uit het project Pluimvee met Smaak van Wageningen UR. Nijkamp heeft zo’n zes jaar aan de ontwikkeling en bouw van deze stal gewerkt. In november 2015 werd de stal officieel geopend.

   


Sessievoorzitters

edward nijk Leghennen
Edward Nijk, afgevaardigde Pluimvee NAJK
   
jan verhoijsen Vleeskuikens
Jan Verhoijsen, voorzitter vleeskuikens LTO/NOP
   
piet faber

Vermeerdering
Piet Faber, voorzitter Vermeerderaars en opfokkers LTO/NOP

Piet Faber is op 22 januari 2009 tijdens de bestuursvergadering van de NOP-kring Vermeerderaars en Opfokkers gekozen tot voorzitter van deze kring. Piet Faber maakt sinds januari 2004 deel uit van het bestuur van de NOP-kring Vermeerderaars en Opfokkers. Hij was in januari 2008 gekozen tot kringvoorzitter ad interim na het vertrek van toenmalig voorzitter Ruud Gijsbers uit Venhorst (N-B). Piet Faber heeft in Nijeberkoop (Fr) een bedrijf met grootouderdieren vlees.

 

 


cta eric hubers


Premium partners:

hiprapoultry expertise centrumelancospeerstra diamond v vitelia

Organisatie:

Pluimveehouderij logolto-nopdutch agri food week