Kipschap in een supermarkt in de Vietnamese hoofdstad Hanoi - Foto: EPA PluimveeNieuws

Vietnam start met pluimveevleesexport

Vietnam heeft een mijlpaal bereikt met de export van de eerste lading pluimveevlees. Deze maand is 300 ton kippenborst geladen voor verscheping naar Japan, meldt de Nederlandse landbouwraad in Vietnam.

Afgelopen juni gaf Japan groen licht voor de invoer van Vietnamees pluimveevlees. Vietnam mocht tot dat tijdstip helemaal geen pluimveevlees exporteren.

De vleesproducent Koyu & Unitek heeft samen met het landbouwministerie in Vietnam en het Nederlandse veevoederbedrijf De Heus de deuren geopend voor export. Dat de eerste lading kippenvlees naar Japan gaat, stemt de initiatiefnemers extra gelukkig. De lat met betrekking tot voedselveiligheid en diergezondheid ligt hoog in Japan.

Koyu een van de belangrijkste klanten De Heus

Koyu geldt als een van de belangrijkste klanten van De Heus in Vietnam. Het bedrijf nam afgelopen maart een pluimveevleesverwerkingsbedrijf in gebruik met een capaciteit van 50.000 slachtkuikens per dag. De producten die in deze fabriek van de band rollen, zijn goedgekeurd voor export naar Japan.

De vleesexport smaakt naar meer. Het ministerie in Vietnam wil het pluimveebedrijf op weg helpen met de export van verwerkt kippenvlees naar andere markten, waaronder de EU. De slachterijen en vleesverwerking van Koyu in Zuidoost-Vietnam groeien verder.

Beheer
WP Admin