Foto: Paulus Maessen PluimveeNieuws

Pluimveebedrijf Halle krijgt alsnog vergunning

Een pluimveebedrijf in Halle krijgt toch een vergunning. RvS oordeelt dat de tweede woning bij het bedrijf geen burgerwoning maar een bedrijfswoning is.

Het geplande nieuwe pluimveebedrijf aan de Landeweerweg in Halle (gemeente Brockhorst, Gelderland) mag er toch komen. Nadat de rechtbank Gelderland in oktober 2016 nog een streep zette door de verleende omgevingsvergunning is de Raad van State (RvS) een andere mening toegedaan in een recente uitspraak. De pluimveehouder wil op de locatie in Halle in twee stallen met twee verdiepingen 30.000 opfokhennen en 90.000 leghennen gaan houden.

Tweede woning geen burgerwoning

In eerste instantie had de rechtbank geoordeeld dat een tweede woning bij het bedrijf als een burgerwoning gezien moest worden, reden waarom er geen omgevingsvergunning mocht komen. Volgens de RvS was de woning echter niet in gebruik als zelfstandige burgerwoning en kan deze daarom als bedrijfswoning worden gezien.

Controlevoorschriften geluidsgrenswaarden ontbreken

Waar bezwaarmakers, de Stichting Leefbaar Halle Heide, wel mee scoren bij de RvS is het ontbreken van controlevoorschriften bij de geluidgrenswaarden. Dat had de gemeente wel moeten doen en is door de rechtbank niet onderkend. De gemeente Bronckhorst krijgt drie maanden de tijd om deze voorschriften alsnog aan de omgevingsvergunning te koppelen.

Beheer
WP Admin