Foto: ANP PluimveeNieuws

Eierproductie in Duitsland neemt toe

De eierproductie in Duitsland is het eerste halfjaar van dit jaar gestegen naar 6.077 miljoen eieren.

Dat is een stijging van 2,9% ten opzichte van het eerste halfjaar in 2016. Dat meldt het Duitse bureau Marktinfo Eier & Geflügel (MEG).

De deelstaat Nedersaksen steekt wat betreft de productie van eieren met kop en schouders boven de andere deelstaten uit. Nedersaksen produceerde in het eerste halfjaar van dit jaar 38,7% van de totale Duitse eierproductie. Samen met de deelstaat Noordrijn-Westfalen, die 11,6% van de eierproductie op zich neemt, produceert Nedersaksen de helft van de eieren in Duitsland. De deelstaat Beieren volgt met een productie van 9,5% op de derde plaats.

Scharrelkippen

Het aandeel scharrelkippen voert in de meeste deelstaten de boventoon. Alleen in de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren, waar 5,4% van de eieren vandaan komt, is het aandeel van de vrije-uitloopkippen het grootst; ook het aandeel biologische leghennen is in deze deelstaat meer dan een kwart.

In de ‘kippenprovincies’ van Duitsland, Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen, worden naast het grootste gedeelte scharrel ook nog de meeste kippen in koloniehuisvesting gehouden.

Beheer
WP Admin