Het aan de Rijn gelegen Gelderse provinciehuis, in Arnhem. Foto: ANP PluimveeNieuws

‘Gelderland zwijgt te lang over eiercrisis’

Provincie Gelderland blijft te lang zwijgen over de eiercrisis die pluimveehouders heeft getroffen, vindt ChristenUnie in Gelderland.

Sinds het uitbreken van de crisis heeft het Gelderse provinciebestuur nog niets van zich laten horen, terwijl in de Provinciale Staten van de grootste provincie van Nederland wel mondelinge en schriftelijke vragen zijn gesteld. Dat het op dit moment reces is, is geen excuus; die kritiek komt althans van de Gelderse ChristenUnie (CU), die naar eigen zeggen al 2 weken wacht op antwoord op vragen.

Ook SGP wacht op standpunt Gelderland

Ook de Gelderse SGP-fractie heeft inmiddels om een standpunt van de provincie gevraagd. Deze partij wil bovendien weten waarom Gelderland als grootste pluimveeprovincie van Nederland nog geen brief aan staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) heeft gestuurd. Friesland, Groningen en Drenthe vroegen vorige week wel schriftelijk om steun aan de getroffen kippenboeren.

SGP wil bovendien weten waarom Gelderland als grootste pluimveeprovincie van Nederland nog geen brief aan staatssecretaris Van Dam (EZ) heeft gestuurd, zoals Friesland, Groningen en Drenthe vorige week wél deden.

Beheer
WP Admin