Foto: Jan Willem Schouten PluimveeNieuws

Vogelgriep kost 2 Sisters winst

De vogelgriep in Nederland en Polen heeft ertoe bijgedragen dat 2 Sisters Food Group, eigenaar van Storteboom, de operationele winst in de drie maanden tot eind april met ruim 36% zag dalen.

2 Sisters was ook geld kwijt aan herstructureringen bij haar Britse vestigingen, terwijl de gestegen koers van de euro zorgde voor hogere inkoopkosten.

Winst € 15,5 miljoen

Die operationele winst kwam bij het Britse bedrijf daarmee uit op omgerekend € 15,5 miljoen, dat is € 10 miljoen minder dan een jaar eerder. De omzet kwam met € 927 miljoen wel bijna 5% hoger uit. Verder nam de schuldenlast met bijna € 95 miljoen toe naar een kleine € 900 miljoen, voornamelijk door hoge investeringen in het moderniseren en efficiënter maken van een aantal fabrieken.

Hogere prijzen bedingen

Topman Ranjit Singh van wat officieel heet Boparan Holdings spreekt van aanhoudend moeilijke marktomstandigheden, maar denkt toch dat zijn bedrijf de weg omhoog wel weer heeft gevonden. Hij stelt ook dat de onderliggende vraag naar kip goed blijft, terwijl ook andere divisies, die onder meer kant-en-klare maaltijden en pizza’s maken, het redelijk goed doen. Singh wil de rest van het jaar vooral proberen de inflatie te neutraliseren door hogere verkoopprijzen voor de producten te bedingen.

Lees het laatste nieuws en achtergronden over vogelgriep

Beheer
WP Admin