Foto: Ton Kastermans Fotografie PluimveeNieuws

Pluimveefokbedrijf Lohmann verliest patentzaak

De arrondissementsrechtbank in Parijs heeft pluimveefokbedrijf Lohmann Tierzucht in het ongelijk gesteld in de rechtszaak die Lohman had aangespannen tegen concurrent Novogen.

De rechter oordeelde dat Novogen géén inbreuk maakt op het patent van Lohmann om legkippen uit te selecteren die eieren produceren met visgeur.

De Parijse rechtbank is van oordeel dat Lohmann de vermeende inbreuk op het patentrecht misbruikt heeft om Novogen te beschadigen en om concurrentiegevoelige informatie boven tafel te krijgen. De rechtbank stelde Novogen in het ongelijk wat betreft de beschuldiging van Lohmann van oneerlijke concurrentie. Novogen kon onvoldoende aantonen dat het hierdoor schade heeft geleden. Lohmann is in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak.

Gepatenteerde detectiemethode

Eieren met visgeur ontstaan wanneer legkippen vismeel en raapzaad eten én de genetische aanleg hebben voor eieren met visgeur. Lohmann heeft een gepatenteerde detectiemethode ontwikkeld om het gen dat hiervoor verantwoordelijk is op te sporen in het bloed om zo deze kippen uit te selecteren. Lohmann en Novogen weren kippen met dit gen uit de fokkerij.
De moedermaatschappij van Lohmann, Erich Wesjohann Group (EW Group), heeft een minderheidsbelang in Ter Heerdt kuikens en hennen in Babberich en Agromix Broederij en Opfokintegratie in Lunteren. Novogen is een zusterbedrijf van broederij Verbeek, beide zijn onderdeel van Groupe Grimaud.

Beheer
WP Admin