Strooisel dient rul te zijn. Maar hoe beoordeelt de NVWA dat? - Foto: Frank Uijlenbroek PluimveeNieuws

Vervolggesprek met NVWA over controle vleeskuikens

Pluimveehoudersorganisatie LTO/NOP gaat binnenkort nogmaals praten met de inspectiedienst NVWA over de controles op vleeskuikenbedrijven.

In februari hebben NOP en NWVA zogenoemd ‘handhavingsoverleg’ gehad op verzoek van de pluimveehouders. Aanleiding hiertoe vormde de berichtgeving van de NVWA over uitkomsten van controles op vleeskuikenbedrijven. De NOP stoorde zich aan de ongenuanceerde berichtgeving over constateringen en boetes in de pers. De NVWA heeft toegezegd hierover in het vervolg eerder met de sector te overleggen. Ook kan de sector bij de NVWA inbrengen tegen welke knelpunten in de regelgeving pluimveehouders aanlopen.

Duidelijkheid over criteria bij controles

De sector wil vervolgoverleg om duidelijk te krijgen welke criteria de NVWA hanteert bij controles, bijvoorbeeld bij de beoordeling van de rulheid van strooisel, vang- en laadschade en lichtintensiteit in stallen. Als pluimveehouders niet (goed) weten aan welke criteria ze moeten voldoen en hoe de NVWA-controleurs beoordelen, is het lastig om er aan de regels te voldoen of resultaten te verbeteren.

Beheer
WP Admin