Pluimvee. - Foto: Koos Groenewold PluimveeNieuws

Pluimveevakgroep schort overleg fijn stof op vanwege POR

De vakgroep Pluimveehouderij van LTO/NOP heeft besloten op dit moment geen verder afspraken te maken met de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu over een emissiereductiedoelstelling voor fijn stof.

Dat meldt de vakgroep op de site van LTO Noord. De reden van het opschorten van het overleg van de pluimveevakgroep met de ministeries ligt bij de aankondiging van het niet verlengen van de POR-regeling. Het niet-verlengen van de POR-regeling ondermijnt volgens de vakgroep het financiële draagvlak van de sector om sectorbreed fijnstofreducerende maatregelen door te voeren.

Het niet-verlengen van de POR-regeling ondermijnt volgens de vakgroep het financieel draagvlak van de sector om sectorbreed fijnstofreducerende maatregelen door te voeren.

Emissiearmer pluimvee

LTO/NOP werkt wel samen met de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) door aan de ontwikkeling van het meer emissiearm houden van pluimvee. Daarbij is de aandacht niet alleen op fijn stof gericht maar ook op geur en ammoniak.

Beter stalklimaat voor zowel pluimvee als personeel

De belangenorganisaties streven naar een verbetering van het stalklimaat waarbij zowel dieren, pluimveehouder, personeel en omwonenden baat bij hebben. Ook met de bestaande initiatieven, zoals de Denktank in het Zuiden van het land en het initiatief in de regio FoodValley, gaat de vakgroep verder.

Beheer
WP Admin