Foto: Mark Pasveer PluimveeNieuws

NOP wil ervaringen van vleeskuikenhouders met de NVWA

De LTO/NOP-kring vleeskuikenhouders roept vleeskuikenhouders om problemen/knelpunten die zij hebben (gehad) met de NVWA te mailen naar de kringsecretaris.

Via LTO Noord, ZLTO en LLTB krijgen vleeskuikenhouders een mail met het verzoek hun ervaringen met (de werkwijze van) de NVWA door te geven.

De aanleiding voor de oproep vormen een persbericht van de NVWA over de naleving van regels in de pluimveesector, en constateringen en boetes van de NVWA. Het kringbestuur vindt het acteren van de NVWA niet acceptabel. Die schetst een volstrekt verkeerd beeld van de sector.

Handhavingsoverleg

LTO/NOP wil de ervaringen van het afgelopen half jaar uit het veld meenemen naar het zogenoemde ‘handhavingsoverleg’ dat de belangenorganisatie half maart met de NVWA heeft.

De problemen/knelpunten waarover het kringbestuur informatie uit de praktijk wil hebben, betreft de controles door de NVWA op de pluimveebedrijven, maar ook die aan de slachtlijn en boetes en waarschuwingen, bijvoorbeeld op gebied van dierenwelzijn en vangschade.

Beheer
WP Admin