Pluimveehouderij

Nieuws 1509 x bekeken

'Bezwaar of geen bezwaar, DGF-heffing nu narekenen!'

Nog een paar dagen en de bezwaartermijn voor een onjuiste DGF-heffing loopt af (6 weken na dagtekening definitieve aanslag). Reken daarom nu de DGF-heffing na.

Boerderij heeft een rekenmodule ontwikkeld die u als pluimveehouder kunt gebruiken om inzicht te krijgen in de berekening van de heffing Diergezondheidsfonds 2015. De module geeft u de mogelijkheid om relatief eenvoudig te controleren of u voor het juiste bedrag bent aangeslagen. Onduidelijkheid over de hoogte en systematiek van de heffing bij zowel sector als overheid heeft ertoe geleid dat menig aanslag onjuist is. "Vertrouwen in een juiste verwerking is goed, maar controle is beter’’, stelt Pluimveehouderij hoofdredacteur Fabian Brockötter. Ook LTO/NOP adviseert pluimveehouders om de berekening zelf te maken en, daar waar de RVO-berekening niet klopt, bezwaar te maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.