Pluimveehouderij

Nieuws 1740 x bekeken

Overheid VS voor de rechter om ganzenlever

Dierenorganisatie Animal Legend Defense Fund (ALDF) spant een rechtszaak aan tegen het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) vanwege foie gras.

Dat meldt nieuwssite globalmeatnews. Volgens ALDF overtreedt het ministerie de wet door de verkoop en productie van de paté van ganzenlever toe te staan omdat de geforceerde voermethode niet past binnen de welzijnswetgeving. USDA onthoudt zich van commentaar tot de uitspraak.

Ministerie legde petitie naast zich neer

Dit is niet de eerste keer dat ALDF actie onderneemt tegen de verkoop en productie van ganzenlevers. Eerder bood het een petitie aan waarin het oproept om eenden- en ganzenlevers te weren uit de supermarkten. Het ministerie legde deze petitie toen naast zich neer. Nu probeert de ALDF om het omstreden voersysteem via de rechter te verbieden.

Weinig kans

Volgens een producent van ganzenlevers maakt ALDF weinig kans. Hij verwijst naar een aantal rechtszaken waarin zijn bedrijf verwikkeld is geweest. In geen van deze zaken is het volgens hem tot een verbod gekomen. De verkoop van foie gras is in heel Amerika toegestaan. Alleen de staat Californië heeft de productie ervan verboden. Het is nog niet duidelijk wanneer de rechtbank een uitspraak doet.

Of registreer je om te kunnen reageren.