Pluimveehouderij

Nieuws 2520 x bekeken

2 Sisters breidt uit en ontslaat

De Britse kippen- en voedingsproducent 2 Sisters Food Group gaat €52 miljoen investeren in zijn fabriek in Scunthorpe in Oost-Engeland.

De investering moet van de vestiging ‘het meest geavanceerde kippenverwerkingsbedrijf ter wereld maken’.

2 Sisters, in Nederland eigenaar van Storteboom, gaat de productie in Scunthorpe met een derde opvoeren naar 2,4 miljoen dieren per week. Met de investering wordt ook de werkgelegenheid voor de 1.600 werknemers veilig gesteld, aldus het bedrijf.

350 banen weg in pizzafabriek

Tegelijk wil 2 Sisters 350 banen schrappen in een pizzafabriek in Nottingham. Dat is nodig omdat het bedrijf een contract voor de levering van eigen-merk pizza’s aan supermarkt Tesco is kwijt geraakt. In de fabriek in Nottingham werken 600 mensen. Een woordvoerder benadrukt dat het uiteindelijke banenverlies lager uit kan komen. Vanwege de Britse ontslagregelingen gaat het bij de verplichte consultatie in eerste instantie wel om 350 arbeidsplaatsen.

Of registreer je om te kunnen reageren.