Pluimveehouderij

Nieuws 2532 x bekeken 4 reacties

'Duits concept tegen snavelkappen werkt prima'

Een stalinrichtings- en voerconcept in Noordrijn-Westfalen om snavelkappen overbodig te maken, blijkt succesvol.

Dat constateert landbouwminister Johannes Remmel van deze Duitse deelstaat na een werkbezoek aan een pluimveebedrijf in Bocholt.

Het akkoord dat een jaar geleden werd gesloten met de sector om per 2017 het snavelkappen beëindigd te hebben, kan daarom zonder problemen worden doorgevoerd, oordeelt Remmel.

Fitnessconcept

Het zogeheten Fitnessconcept is ontwikkeld door de veterinaire universiteit in Hannover en voorziet in een bepaalde samenstelling van het voer en een stalinrichting met meer afleiding voor de dieren. “Ik ben blij dat het zo goed werkt,” deelt de minister mee.

Laatste reacties

 • bankivahoen

  Het is aan de journalist om uit te zoeken welke samenstelling het voer bevat en wat hieraan anders is als voorheen. Kijk ook even hoe die stalinrichting er dan uit ziet en wat die afleiding dan is. Je brengt een berichtje of je doet aan echte journalistiek!

 • joraedts

  Zou graag deze stal willen bezoeken... Kan dat?

  Hoeveel stallen zijn er...? Het is risicovol om over een stal conclusies te trekken.
  Hoe is de opfok gebeurt?

 • w.verseput1

  @joraedts: De uitspraken in dit verhaal komen geheel voor rekening van de minister, maar dat zo'n stal bezocht kan worden lijkt me waarschijnlijk. Het best is contact op te nemen met het ministerie, denk ik. https://www.umwelt.nrw.de/kontakt/

 • joraedts

  Thx ga het proberen

Of registreer je om te kunnen reageren.