Pluimveehouderij

Nieuws 2745 x bekeken

Vogelgriep Hiaure geen relatie met Chinese variant

Het H7N9 vogelgriepvirus dat in Hiaure is gevonden is niet gerelateerd aan het in China circulerende H7N9 virus. Dat maakt het Centraal Veterinair Instituut (CVI) bekend.

Het CVI probeert de route te achterhalen waar het virus vandaan is gekomen. De variant die in China circuleert kan ook bij mensen ziekte veroorzaken. Dat risico is er niet bij de variant die in Hiaure is gevonden.

Het vogelgriepvirus dat in Hiaure is gevonden, laat een verwantschap zien met de vogelgriepvirussen die in Europa onder wilde vogels circuleren. Het CVI onderzoekt het virus om het complete genoom vast te kunnen stellen. Dat geeft mogelijk meer informatie over de herkomst en de besmettingsroute van het N7N9 vogelgriepvirus in Friesland.

Blijf op de hoogte over vogelgriep via het dossier.

Of registreer je om te kunnen reageren.