Pluimveehouderij

Nieuws 2235 x bekeken

Tomassen Duck-To en VSE bundelen krachten

Tomassen Duck-To bv in Ermelo gaat de activiteiten van VSE ba in Harderwijk overnemen. Dat hebben de twee eendenvleesproducten bekendgemaakt. De 'samenwerking' gaat op 1 september in.

VSE is een coöperatie voor de productie van pekingeend. De leden zijn vleeseendenbedrijven en vermeerderingsbedrijven, broederijen, opfokbedrijven en voerproducenten. Het bestuur, Raad van Commissarissen en de leden van de coöperatie hebben besloten om de activiteiten over te laten nemen door Tomassen Duck-To.

Continuïteit bedrijven waarborgen

Met alle vleeseendenbedrijven, vermeerderingsbedrijven, broederijen en opfokbedrijven van de VSE worden afspraken gemaakt, waarbij garanties die met de VSE ba zijn afgesproken, als basis gelden. Tomassen Duck-To wil op deze wijze de continuïteit van de betreffende bedrijven waarborgen en de eendenhouderij in Nederland versterken.

De samenwerking past in de ambitie van de BR Group, waar Tomassen Duck-To onder valt, om zijn vooraanstaande positie in de wereldmarkt voor pekingeend verder te versterken. De BR Group heeft twee hoofdvestigingen, in Ermelo en in Bangkok (Thailand, Azië).

Of registreer je om te kunnen reageren.