Pluimveehouderij

Nieuws 2296 x bekeken laatste update:14 jun 2016

Rewe stopt met eieren van snavelgekapte hennen

Vanaf 1 januari 2018 liggen er bij de supers van de Duitse grootgrutter Rewe Group geen eieren van kippen met gekapte snavels meer in de schappen. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.

De Duitse leghennenhouderij als geheel is van plan om vanaf 1 januari volgend jaar geen hennen met gekapte snavels meer op te zetten. Daarover hebben de pluimveehoudersorganisaties een afspraak gemaakt met de landbouwminister. Uitgaande van de levensverwachting van hennen, zijn eieren van hennen met gekapte snavels op z'n laatst midden 2018 volledig passé in Duitsland. De Rewe Group is er zo bekeken een half jaar vroeger bij dan nodig.

Naar eigen zeggen heeft de Rewe Group al langer ervaring met leghennen met onbehandelde snavels. Discounter Penny, onderdeel van de Rewe group, verkoopt sinds januari van dit jaar eieren van leghennen met onbehandelde snavels.

Pilotproject 'Spitz & Bube'

Daarnaast loopt er een pilotproject van het exclusieve Rewe merk 'Spitz & Bube', waarin de leghennen eveneens onbehandelde snavels hebben. Daarnaast worden in dit pilotproject ook haantjes grootgebracht voor het vlees. Het voer voor de kippen en haantjes wordt zoveel mogelijk regionaal geproduceerd en bevat geen genetisch gemodificeerde grondstoffen. Voor de leghennen zal vanaf medio dit jaar geen overzeese soja meer worden gebruikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.