Pluimveehouderij

Nieuws 2726 x bekeken

Agrifirm: scharrelkuikens lucratief met weinig werk

Het houden van traag groeiende vleeskuikens is financieel interessant. Een constant rendement en de productie voor de lokale markt zijn voordelen van het houden van scharrelkuikens.

Dat schrijft veevoederbedrijf Agrifirm in zijn nieuwsbrief. Volgens het veevoederbedrijf beginnen ook boeren uit andere sectoren met het houden van traag groeiende kippen. Nog een voordeel van traag groeiende vleeskuikens is het arbeidsgemak.

Consument wil diervriendelijker vlees

De groeiende vraag naar scharrelkippenvlees komt volgens Agrifirm uit de markt. De consument wil diervriendelijker geproduceerd vlees. Deze vraag blijft groeien, verwacht Agrifirm. Henri Bel, commercieel manager van fokkerijbedrijf Hubbard, schatte eerder dit jaar in dat het aantal scharrelvleeskuikens dat wekelijks wordt geslacht voor de retail groeit tot een half miljoen dit jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.