Pluimveehouderij

Nieuws 2860 x bekeken

Vakbonden dreigen met acties bij Storteboom

De leden van vakbonden FNV en CNV dreigen met acties vrijdag bij een vestiging van pluimveeslachterij Storteboom in het Brabantse Sprundel, als de pluimveeslachterij niet voor die dag met een sociaal plan komt dat zij fatsoenlijk achten.

De vestiging van 2 Sisters Storteboom in Sprundel wordt gesloten, zo kondigde het bedrijf in maart aan, en medewerkers is aangeboden bij een vestiging in Zeewolde te gaan werken. Daar zijn de FNV- en CNV-leden niet tevreden mee, omdat deze vestiging zo'n 130 kilometer bij hun huidige werkplaats vandaag ligt.

'Fatsoenlijk' sociaal plan

Ook over een structurele reiskostenvergoeding en een ontslagvergoeding kunnen de medewerkers het niet eens worden met Storteboom. Daarom hebben de vakbond-leden nu een ultimatum gesteld aan de directie van Storteboom: uiterlijk vrijdag 20 mei om 16.00 moet er een 'fatsoenlijk' sociaal plan zijn, anders dreigen er acties.

2 Sisters Storteboom is onderdeel van de Britse 2 Sisters Food Group, en is in Nederland na de Plukon Food Group de grootste pluimveevleesverwerker.

Of registreer je om te kunnen reageren.