Kuikens op één van de Oekraïense productielocaties van MHP. PluimveeNieuws

MHP start productie in Veenendaal

Het Oekraïense pluimveebedrijf MHP, kort voor Myronivsky Hliboproduct, is in een nieuwe pluimveevleesverwerkingslocatie in Veenendaal de productie aan het opstarten.

Op dit moment verkeert de vestiging nog in een testfase en wordt zo’n 150 ton pluimveevlees per maand verwerkt, aldus Anastasiya Sobotuyk, directeur investor relations en internationale communicatie bij MHP. Vanaf begin juli wordt de volledige productie opgestart. Binnen één tot twee jaar moet de productie opgeschaald worden tot de volledige capaciteit: 8.000 ton verwerkt pluimveevlees op jaarbasis. Daarvoor heeft MHP heeft in de nieuwe vestiging €3.150.000 geïnvesteerd voor twee productielijnen.

Borstkappen uitbenen

Op de Veenendaalse vestiging zullen borstkappen aangevoerd worden, die daar uitgebeend en verder verwerkt worden tot verschillende pluimveevleesproducten. Het pluimveevlees dat op de locatie verwerkt zal worden, zal deels uit Oekraïne geïmporteerd worden maar ook uit andere Europese landen betrokken worden. Het Nederlandse handelsbedrijf Jan Zandbergen zal de producten vervolgens in Europa afzetten. Belangrijkste afnemers zijn foodservice-bedrijven en horeca.

Eerste buitenlandse vestiging

Het is de eerste locatie van MHP in het buitenland. Dit jaar wil het bedrijf ook in andere delen van de wereld vestigingen openen. In Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Egypte zullen in 2016 distributiecentra geopend worden.

In 2016 verwacht MHP 600.000 ton pluimveevlees te produceren, waarvan zo’n 25 procent bestemd is voor export. Belangrijkste afnemers zijn het Midden-Oosten, Noord-Afrika, nabij gelegen voormalige Sovjet-staten als Oezbekistan en Kirgizië, en de Europese Unie.

Beheer
WP Admin