Pluimveehouderij

Nieuws 1819 x bekeken

Grootste retailer ter wereld over op ‘batterijvrij’

Het Amerikaanse Walmart, de grootste retailer ter wereld, gaat in 2025 volledig overgaan op 100% 'batterijvrije' eieren.

De supermarktketen heeft een aandeel van 25% van de Amerikaanse consumentenmarkt. Amerika's grootste eierproducent, Cal-Maine met een omzet van $2 miljard, lijkt het aangewezen bedrijf om de retailreus van batterijvrije eieren te voorzien.

Walmart heeft sinds 2001 batterijvrije eieren in zijn assortiment en schakelde voor het huismerk in 2010 volledig over op batterijvrije eieren. De positieve resultaten van deze omschakeling zijn reden voor Walmart om in 2025 met het gehele assortiment over te gaan op batterijvrije eieren.

Prijsdaling verwacht

Analisten verwachten op termijn een prijsdaling van batterijvrije eieren door het grote omzetvolume van Walmart, nu zij overschakelt.

Of registreer je om te kunnen reageren.