Pluimveehouderij

Nieuws 2668 x bekeken 1 reactie

Tweede besmetting Acute Snot in korte tijd

Op een pluimveebedrijf met uitloop ten zuidwesten van Groningen is infectieuze Coryza (Acute Snot) vastgesteld.

Dit heeft de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) bekend gemaakt. Het bedrijf bevindt zich in een postcodegebied dat begint met de cijfers 93 (hieronder op het kaartje rood). Dit is een pluimvee-arme regio. In een straal van een kilometer bevindt zich 1 vleeskuikenbedrijf.

Tweede besmetting

Dit is de tweede Coryza-besmetting in relatief korte tijd. Op 31 maart jongstleden werd de ziekte op een biologisch legpluimveebedrijf in het midden van het land (in postcodegebied 67, op het kaartje zwart gekleurd).

Nieuwe Coryza-besmetting rode, eerdere besmetting zwarte postcodegebied.
Afbeelding: Avined

Eén reactie

  • siebe66

    dat heb je met die uitloop kippen.

Of registreer je om te kunnen reageren.