Pluimveehouderij

Nieuws 1720 x bekeken

Meer regels voor bio-pluimveehouders VS

Amerikaanse biologische pluimveehouders krijgen strengere dierenwelzijnsregels, als het aan het landbouwministerie in Washington DC ligt.

Het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA heeft een voorstel gedaan om de regels voor de biologische pluimveehouderij aan te scherpen op het gebied van dierenwelzijn. Het voorstel betreft onder meer een verbod op het behandelen van snavels en het ruien van biologisch pluimvee, alsmede eisen voor de minimaal beschikbare ruimte zowel binnen als buiten (die overeenkomen met de huidige vereisten in de Europese Unie en Canada) en voorwaarden voor vervoer van de dieren.

Deel van uitloop voor hennen moet onverhard worden

Volgens de USDA wordt op dit moment in ieder geval de helft van de biologische hennen in de VS gehouden in stallen met overkapte uitlopen en een harde vloer. Als nieuwe eis wordt opgenomen dat in ieder geval de helft van de uitloop (die in de open lucht moet zijn) onverhard is.

Of registreer je om te kunnen reageren.