Pluimveehouderij

Nieuws 4159 x bekeken

Broederij Lagerwey in Duitse handen

Broederij Lagerwey is in Duitse handen. Het Duitse Wimex in sinds begin dit jaar enig aandeelhouder van de broederij.

Dat bevestigt Wim van der Vegte, Directeur van Lagerwey. De aandelen van broederij Lagerwey waren voor de overname in handen van de Gecombineerde Pluimvee Slachterijen (GPS) in Nunspeet. Volgens Van der Vegte zal de overname vooralsnog niet tot grote veranderingen leiden bij de Lunterse broederij. Lagerwey broedt wekelijks bijna 2 miljoen kuikens uit.

Conglomeraat

Wimex is een agrarisch conglomeraat dat zich naast pluimveevlees bezig houdt met akkerbouw, productie van groene energie, informatietechnologie en groente- en fruitteelt. Het hoofdkantoor van de pluimveetak van Wimex bevindt zich in de Duitse deelstaat Saschen-Anhalt. Wimex houdt grootouderdieren, ouderdieren en vleeskuikens. Lagerwey rapporteert aan de Wimex-vestiging in Regenstauf, deelstaat Beieren.

Het Duitse bedrijf breidt met de overname van Lagerwey zijn invloed in Nederland uit. Drie jaar geleden nam het bedrijf de aandelen van Probroed over van Agrifirm, ForFarmers en coöperatie Cobroeders. Probroed & Sloot ging onder dezelfde leiding door en als een zelfstandige dochteronderneming van de Wimex-Gruppe. Voor de overname van Probroed deed Wimex al 20 jaar zaken met het bedrijf. De gedachte achter verkoop van de Probroed & Sloot-aandelen was dat het bedrijf met Wimex een nog sterkere positie krijgt op de Nederlandse- en Duitse vleespluimveemarkt.

Pluimveehouderij nodigt u uit voor de Pluimveerelatiedag op donderdag 7 april 2016. Bent u er ook bij? Meer informatie en aanmelden: www.boerderij.nl/pluimveerelatiedag

Of registreer je om te kunnen reageren.