Pluimveehouderij

Nieuws 1577 x bekeken

Kippenbedrijf Doux naar megacoöperatie

Het Franse kippenbedrijf Groupe Doux wordt definitief overgenomen door de grote agrarische coöperatie Terrena. De coöperatie heeft onlangs de concurrentiedienst officieel in kennis gesteld van de plannen en wacht nu op de formele goedkeuring daarvan.

Groupe Doux is het tweede kippenbedrijf van Frankrijk en vooral gespecialiseerd in de export van diepvrieskip, onder meer naar Saoedi-Arabië. Op de binnenlandse markt is Doux vooral actief onder de merknaam Père Dodu. Het bedrijf heeft de laatste jaren een forse herstructurering doorgemaakt, maar lijkt er inmiddels weer bovenop. Doux realiseerde vorig jaar een omzet van zo'n half miljard euro en biedt werk aan 2.000 mensen.

Nog maar twee grote spelers over

Terrena is al actief op de Franse kippenmarkt via dochterbedrijf Gastronome, onder de merknaam Douce France. De overname van Doux zal ertoe leiden dat er nog maar twee grote spelers in de kippensector in Frankrijk overblijven; Terrena zelf en LDC. Daarnaast zijn er ook enkele middelgrote bedrijven, zoals Duc en een aantal kleinere spelers. De veelzijdige coöperatie draaide in 2014 een omzet van bijna 4,7 miljard euro en telt 12.700 werknemers.

Of registreer je om te kunnen reageren.