Pluimveehouderij

Nieuws 2532 x bekeken laatste update:24 feb 2016

Agromix komt met nieuwe witte legkip

Lunteren – Agromix Broederij en Opfokintegratie introduceert volgende week tijdens de LIV in Venray een nieuwe witte legkip: de Nick Chick van pluimveefokbedrijf H&N International, onderdeel van de EW-Groep, waartoe ook Lohmann Tierzucht behoort. De eerste eendagskuikens H&N Nick Chick zijn vanaf juli te koop.

De voor Nederland nieuwe witte Nick Chick is qua prestaties vergelijkbaar met de in 2013 in ons land geïntroduceerde H&N Super Nick, maar produceert nog meer eerste soort verkoopbare tafeleieren met een lager eigewicht. Daarmee voldoet deze witte hen met witte eieren volgens Agromix aan de toenemende vraag vanuit de Nederlandse en Duitse pakstations die steeds meer eieren per stuk inkopen.
Agromix is dealer in Nederland en België van de fokbedrijven H&N International in Cuxhaven en Hy-Line International in Iowa (ook behorend tot de EW-Groep) en verkoopt al de H&N Brown Nick en de H&N Super Nick.

Of registreer je om te kunnen reageren.