Supermarkten die stunten met vleesprijzen zijn Wakker Dier een doorn in het oog. - Foto: Marcel van Hoorn PluimveeNieuws

Postcodeloterij verbant term ‘vee-industrie’

De Postcodeloterij stopt met het gebruiken van de term ‘vee-industrie’.

Dat laat een woordvoerder weten. De loterij betreurt het dat met een advertentie in NRC Handelsbladmensen zijn gekwetst. In de bewuste advertentie wordt de Nederlandse veehouderij bestempeld als ‘vee-industrie’.

Postcodeloterij blijft Wakker Dier wel steunen

De Postcodeloterij zegt niet te overwegen om te stoppen met het steunen van Wakker Dier. De loterij zegt evenzeer positieve reacties te ontvangen van deelnemers over de impact die Wakker Dier heeft op de transitie naar diervriendelijkere vleesproductie. “Onze visie is dat goede doelen met een verschillende aanpak nodig zijn om de problemen in de wereld het meest effectief aan te pakken. Wij zien geen reden om onze steun aan Wakker Dier te stoppen”, schrijft de loterij in een reactie.

‘Wakker Dier voldoet aan onze criteria’

Verder zegt de loterij in gesprek te zijn geweest met vertegenwoordigers uit de veehouderij over het steunen van Wakker Dier. Er zijn voor de organisatie echter geen redenen om de steun te staken. “Wij steunen Wakker Dier in de doelstelling om alle dieren een dierwaardig leven te geven, bijvoorbeeld door de campagne tegen de kiloknaller. Wij vinden het belangrijk dat de goede doelen die we steunen een breed draagvlak genieten en aanvullend zijn in hun aanpak om de wereld mooier te maken. Wakker Dier voldoet aan onze criteria.”

Beheer
WP Admin