Weer bijdrage salmonella-enting - Foto: Marcel Berendsen PluimveeNieuws

Weer bijdrage salmonella-enting

Pluimveehouders kunnen net als in voorgaande jaren ook dit jaar een tegemoetkoming ontvangen voor de kosten voor salmonella-vaccinatie bij leghennen en legvermeerderingsdieren.

RVO.nl, die sinds 2015 deze regeling uitvoert, heeft op zijn site de subsidievoorwaarden vermeld. De regeling geldt met terugwerkende kracht voor plaatsingen vanaf 1 januari 2016 tot en met 31 december. Pluimveehouders kunnen de opfokorganisatie machtigen de subsidie voor hen aan te vragen.

Uitgangsbedrag

De kosten van de aanschaf, opslag, distributie en toediening van de vaccins komen voor de subsidie in aanmerking. Daarbij wordt uitgegaan van werkelijk gemaakte kosten. Vanwege de administratieve lasten die gepaard gaan met het aantonen van de werkelijk gemaakte kosten, gaat RVO.nl een uitgangsbedrag hanteren bij het vaststellen van de tegemoetkoming.

Wageningen Economic Research (WEcR), voorheen LEI, heeft in opdracht van RVO.nl onderzoek gedaan naar die kosten en het uitgangsbedrag berekend op 12 cent voor Vac E en op 19 cent voor Vac Duo per geënt dier.

Net als in voorgaande jaren is 50% van de uitgekeerde subsidie afkomstig van de EU en wordt 50% gefinancierd via de Diergezondheidsfondsheffing die door de pluimveehouders zelf wordt opgebracht.

Beheer
WP Admin