Nieuw geval H5N8 in Midden-Duitsland - Foto: ANP PluimveeNieuws

Nieuwe Duitse gevallen H5N8 aan Nederrijn en in Hessen

In Duitsland is opnieuw een gebied afgesloten voor transport met pluimvee, wegens H5N8 bij een dood aangetroffen wilde eend.

Dit artikel is geüpdatet op vrijdag 18 november om 14:00 uur.

Ditmaal betreft het gebieden in de Landkreis Wesel aan de Nederrijn, waar een dode buizerd besmet bleek, en in de Landkreis Waldeck-Frankenberg in de deelstaat Hessen in het midden van het land. Hier werd een besmette dode wilde eend aangetroffen.

De besmettingsgevallen werden vrijdag gemeld door de landbouwministeries van Noordrijn-Westfalen en Hessen. In de ingestelde observatiezone met een radius van 3 kilometer in Waldeck-Frankenberg bevinden zich echter slechts hobbypluimveehouders met in totaal 183 kippen en enkele tientallen eenden, naast postduiven en enkele ganzen. Alle dieren zullen wel op het virus worden gescreend. Over het aantal pluimveebedrijven in de zone bij Wesel meldt het ministerie in Düsseldorf niets.

In totaal zijn sinds midden november tot en met vrijdag op 28 locaties dode besmette wilde vogels gevonden, overwegend in de regio’s aan de Oostzee, maar ook een flink aantal aan het Bodenmeer. Tevens zijn twee commerciële pluimveebedrijven besmet geraakt, waaronder een broedeierenlegbedrijf met 30.000 kippen in Sleeswijk-Holstein.

Lees het laatste nieuws en achtergronden over vogelgriep

Beheer
WP Admin