Foto: Ton Kastermans PluimveeNieuws

Ilvo en WUR: vlees vrije-uitloopkip smaakvoller

Vlees van kippen die een vrije uitloop hebben is smaakvoller dan van kippen die binnen verblijven. Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (Ilvo) en Wageningen Universiteit (WUR).

De extra beweging en het plantaardige voedsel dat de kippen eten blijkt te zorgen voor sappiger en malser vlees. Daarnaast heeft het vlees een hoger gehalte aan onverzadigde vetzuren, wat een gunstig effect kan hebben op de gezondheid van de consument.

Donkerder, geler vlees

Het vlees van de vrije uitloopkippen was donkerder en geler dan van de kippen die binnen zaten. De onderzoekers verklaren de donkerder kleur van het vlees doordat de vrije uitloopkippen meer plantaardig voedsel opnamen. Een tweede reden is dat de spieren beter doorbloed zijn doordat de vrije-uitloopkip meer beweging heeft.

Beheer
WP Admin