Salmonella-besmette eieren uit Polen teruggehaald - Foto: Koos Groenewold PluimveeNieuws

Salmonella-besmette Poolse eieren teruggehaald

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft Poolse eieren van de markt gehaald die met salmonella besmet zijn.

Het gaat om één partij besmet met Salmonella Enteritidis, die volgens de NVWA geleverd is aan enkele restaurants en de eierverwerkende industrie. Zover de eieren nog niet waren geconsumeerd, zijn deze teruggehaald. Volgens de NVWA zijn de eieren niet geleverd aan supermarkten, waardoor leveranciers niet verplicht publiekswaarschuwingen hoeven te publiceren. De NVWA doet nog onderzoek naar andere partijen eieren die afkomstig zijn van hetzelfde Poolse pluimveebedrijf. In afwachting van het lopend onderzoek deelt de NVWA nu geen verdere details mee.

Voedselvergiftigingen in 7 Europese landen

Volgens het Belgisch Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) zijn er voedselvergiftigingen vastgesteld in 7 Europese landen, die gelinkt zijn aan dit type salmonella. In meerdere gevallen is er een sterk vermoeden dat deze gelinkt zijn aan de Poolse partij eieren. De FAVV zegt dat de eieren door verschillende Nederlandse leveranciers aan enkele honderden restaurants in België geleverd zijn.

Beheer
WP Admin