Pluimveehouderij

Nieuws 1478 x bekeken

'Dit jaar meer pluimveevlees dan varkensvlees'

Mogelijk wordt dit jaar voor het eerst in de geschiedenis wereldwijd meer pluimveevlees geproduceerd dan varkensvlees.

Dat meldt de Amerikaanse agrarische nieuwswebsite Wattagnet op basis van cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). De voorlopige schattingen laten zien dat in 2016 evenveel of zelfs meer pluimveevlees wordt geproduceerd.

Marktdeskundigen voorspellen al een aantal jaren dat in de toekomst meer pluimveevlees wordt geproduceerd dan varkensvlees, maar bijna niemand verwachtte dat er mogelijk al in 2016 meer pluimveevlees geproduceerd zou worden dan varkensvlees.

116 miljoen ton van beide vleessoorten

USDA verwacht dat in 2016 van beide soorten vlees rond de 116 miljoen ton wordt geproduceerd. Volgens USDA is de varkensvleesproductie gedaald, terwijl de pluimveevleesproductie daarentegen is gestegen. USDA raamt de productie van beide vleessoorten in 2025 rond de 130 miljoen ton.

De wereldvoedselorganisatie FAO komt tot vergelijkbare cijfers in haar ‘FAO forecast 2025’. Zij voorspelt dat in 2025 wereldwijd 131,26 miljoen ton pluimveevlees wordt geproduceerd tegen 131 miljoen ton varkensvlees. Over de jaren 2013, 2014 en 2015 was de productie van pluimveevlees nog 110,28 miljoen ton en de productie van varkensvlees 117 miljoen ton, volgens de FAO-cijfers.

Of registreer je om te kunnen reageren.