Pluimveehouderij

Nieuws 3343 x bekeken 1 reactie

'Fransen willen vogelgriepgebied volledig ruimen'

De Franse raad voor de diergezondheid kijkt naar voorstellen om alle eenden en ganzen in een groot deel van het zuidwesten van het land te ruimen, om de vogelgriep onder controle te krijgen. Dat zou betekenen dat miljoenen dieren verplicht moeten worden geslacht; een operatie die zeker €400 miljoen zou kosten.

Dat meldt de regionale krant SudOuest. Volgens de laatste opgave van het ministerie van landbouw zijn tot nu toe 69 besmettingen gemeld. De afgelopen dagen zijn er weer twee nieuwe gevallen bijgekomen, beide in tot nu toe niet getroffen departementen. De epidemie strekt zich inmiddels uit over acht departementen.

Eind deze week wordt beslissing genomen

De autoriteiten spelen, volgens de doorgaans goed ingelichte krant, met de gedachte om in de hele getroffen regio alle eenden en ganzen te ruimen, omdat het twee maanden na de ontdekking van de eerste besmetting bij een hobbyboer in de Dordogne nog altijd niet lijkt te lukken de epidemie onder controle te krijgen. Minister van landbouw Stéphane le Foll zou uiterlijk eind deze week, aan de hand van het advies van de raad voor de diergezondheid, een besluit nemen.

Eén reactie

  • Barneveldsei

    Ben benieuw wie de afnemer van deze geslachte dieren wordt. Of is het een schrijf fout van de verslaggever.

Of registreer je om te kunnen reageren.