PluimveeNieuws

‘Vooruitzicht pluimveemarkt gunstig’

Doetinchem – De vooruitzichten voor de pluimveeindustrie blijven voor de rest van dit jaar en ook voor 2016 gunstig, ondanks de nieuwe uitbraken van vogelgriep in de meeste delen van de wereld.

Dat stelt de Rabobank in het kwartaalbericht Q3 voor de pluimveehouderij. De marktomstandigheden voor de afzet van pluimveevlees zijn in de meeste regio’s gunstig door hoge rundvleesprijzen en lage voerprijzen, aldus de bank. De negatieve economische ontwikkelingen in China en Latijns-Amerika zijn van weinig invloed op de afzet van pluimveevlees, omdat consumenten overstappen op het doorgaans goedkopere pluimveevlees als ze minder te besteden hebben. Deze ontwikkeling is te zien in Brazilië, Thailand, Indonesie, India en Rusland, aldus de bank.

Elke uitbraak heeft invloed

Volgens de bank neemt het aantal uitbraken van vogelgriep wel af, waardoor de pluimvee-industrie de mogelijkheid heeft om te herstellen. In Australië en Zuid-Amerika zijn de laatste tijd zelfs vrij gebleven van AI-uitbraken. In zijn analyse waarschuwt de bank voor de impact van vogelgriepuitbraken. Elke nieuwe uitbraak is van invloed op regionale en ook de wereldmarkt, waarbij de bank verwijst naar Brazilië en Thailand die een aandeel op de wereldmarkt veroverden ten nadele van de Verenigde Staten en China.

Lees het laatste nieuws en achtergronden over vogelgriep

Beheer
WP Admin